
In our garden, Shiso is growing well. In Japan, Shiso leaves are said to be rich in iron and calcium and used for seasoning, coloring, pickling and garnishing. Last week, I learned how to make Shiso juice from a friend of mine, so I tried her recipe today.
庭のシソの葉が元気に育っています。先週、シソジュースの作り方を友人から教えてもらったので、今日は1人で挑戦してみました。
Ingredients:
-300g of red perilla leaves
-1L of water
-300g of sugar
-100cc of rice vinegar
1) Take off leaves from the stem and wash them with water.
材料:シソの葉300g、水1l、砂糖300g、米酢100cc
シソの葉は茎からとります。

2)Boil water and put all the leaves in.
3)Boil for 5-10minutes until Shiso leaves turn green.
4)Take out the leaves and add vinegar and sugar.
It was interesting to see the color of the juice changing when I added some vinegar!
お湯にシソの葉を投入して5-10分。色が出切ったら、シソの葉を取り出し、お酢と砂糖を加えて出来上がりです。

Now as you see, it's a beautiful red purple! I like to drink it with soda water. It's such a summer taste for me! :-)
お酢を入れると一気に色が鮮やかな紫になります!何度作っても「わ~」と嬉しくなる瞬間です。氷を入れて、炭酸水で割って飲むのが我が家のお気に入り。夏を感じずにはいられない味です。
1 件のコメント:
我が家でも母が作ってくれた紫蘇ジュースをゲロルで割って毎朝飲んでますよ〜♪
さらにレモンを絞ると美味しいよね^^
トマトはシーズンが終わってしまったのね。
もう一度収穫のお手伝いに行きたいと思ってたのに、残念。
また涼しくなったら遊びにいくね!
アボガドの種を持って♪
MAKI
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